vrijdag 24 juli 2009

Cricket wedstrijd in Dominica, Fish in Bioch

VIS IN BIOCH

Tussen de filmpjes door nog wat nieuws uit Dominica. Tandarts update: kroon, na 1,5 uur in de wachtkamer gezeten te hebben (en ik de enige was) werd medegedeeld dat ze nu toch echt eerst even een hapje gingen eten en of ik nog 20 minuutjes geduld had..............grrrrrrrrrrrrrr........
Ok, 20 minuten later lag ik uiteindelijk in de stoel (zo'n ouderwetse van 30 jaar geleden) en nog eens 50 minuten later had een heuse nepkroon in mijn mond, over 2 maanden kan ik terugkomen voor de echte kroon. Kosten 1300 EC incl. behandeling (= ongeveer 325 Euro dus valt nog mee).
Rontgenfoto's: Een week of 3 geleden naar de specialist, Hans voor zijn hielspoor: ontstekingsremmende pillen en physiotherapie, ik voor mijn knie en rug.
Knie opereren in Martinique (kijk operatie, kosten 5000 Euro zonder vervoer en verblijf alleen 1 dagje zkh opname incl. operatie) en foto's laten maken van knie en rug.
Voor de operatie moet ik afwachten of de verzekering (die we gelukkig vorig jaar hebben aangevraagd en waarvoor we vanaf april 2009 zijn goedgekeurd) de kosten gaat betalen.
xray's, 1ste keer, uurtje wachten, op de tafel gaan liggen klaar voor de eerste foto... ja hoor helaas machine stuk grrrrrrrrrrrrr.... ok kan een uurtje of zo duren. Ja dat ken ik ik kom volgende week wel terug. Week later laten ze me weer een uur wachten dus ik vraag he guys wat is het probleem, ja hoor de machine was weer stuk grrrrrrrrr.... 3 x scheepsrecht. Ja hoor afgelopen woensdag is het dan gelukt om van mijn knie en rug rontgenfoto's te maken.
De foto's zijn nu ook bij de specialist maar ik kan pas na 6 augustus terecht om te horen hoe en wat. Ja soms is het leven heeeel vermoeiend op Dominica. Alles gaat hier op Island time maar dan ook alles.
Cricket, Dominica heeft 2 jaar geleden van China een groot nieuw cricket stadium gekregen (nou ja gekregen alle chinezen die eraan gewerkt hebben zijn nu met familie legaal in Dominica zonder allerlei formaliteiten etc.) A.s. zondag en dinsdag gaat het stadium voor het eerst in gebruik worden genomen voor een internationale cricket wedstrijd. Dit is blijkbaar zo belangrijk dat a.s. dinsdag een Nationale vrije dag is!!!!!!!!!!!. Geweldig toch.
Misschien gaat Hans samen met Ike kijken, ik blijf wel op ons fortje passen.
Die flauwekul (sorry voor de cricket fans) begint al 's ochtends vroeg en gaat de hele dag door (voor de toeschouwers, biertjes, rummetjes en kippetjes)
TV, Door een korte kortsluiting van Domlec (electriciteitsbedrijf) is een van onze LCD tvjes van de kamers stuk gegaan, Ike bracht me op het idee om een claim neer te leggen bij Domlec (een vrouwtje uit zijn dorp had dit met een koelkast en kreeg een splinternieuwe) Een expert is gekomen heeft de TV meegenomen naar een reperateur en geconstateerd dat hij het onderdeel niet kon vinden (wisten we al want natuurlijk hadden wij de tv al naar ons eigen contact gestuurd) Nu een maand later heeft Domlec toegezegd dat ze 2000 EC (500 Euro) gaan betalen.
En och jullie kennen Hans allemaal dus die was een goede reden om voor 6300 EC 2 nieuwe 26" LCD TV's te kopen... Kamer 3 wordt nu de luxe kamer met 26" en sofa bed en de andere ja hoor die is voor op onze slaapkamer.
Ieder dorp heeft 1 x per jaar zijn dorpsfeest wat gevierd wordt met het eten van vis (vers gevangen door de eigen vissers) en veeeeel drank en veeeeeel te harde muziek.
Ike (onze bartender) had ons uitgenodigd voor een avondje in zijn dorp Bioch om mee te feesten.
Wij, Hans, Lies en Lindsay dachten dat de zaterdag wel geschikt zou zijn omdat veel studenten aan het studeren waren en er weinig kamers bezet waren (2) Helaas de mensen bleven hangen, om 12 uur de bar gesloten en met zijn allen naar Bioch (15 minuutjes met de auto) Lindsay en ik hebben ons geweldig vermaakt, we waren de enige blanken, we hebben heerlijk staan dansen teveel whiskey cola's gedronken en om half 4 zaten we pas vis te eten....
Rond 4 uur thuis en de volgende ochtend om 8 uur stond ik weer eieren te bakken voor het ontbijt, dat was minder. Van 10 tot 12 terug naar bed om vervolgens met Hans te gaan duiken (hadden we afgesproken) omdat het duikweek was en we voor 20EC met een profesionele camera foto's onderwater konden maken. (ik hoop deze foto's volgende week te zien, ben benieuwd) Om half 6 terug waar de bar volzat voor de zondagse dinner pfffffffffffff een hoge prijs voor 4 uurtjes stappen maar ik zou het morgen weer doen want het was gewoon leuk.

Lieve lezers dit was het weer.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Wat leuk dit te lezen over dorp Bioch. Mijn voorouders komen hier vandaan. Mijn meisjesnaam is dus Bioch. Omdat ik niet door ziekte in de gelegenheid ben om hier naar toe te gaan zou ik het leuk vinden om wat foto's te mogen zien van dit dorp ook van het kerkje daar. Is dit een R.K. kerk?
Graag een reactie zou ik blij mee zijn.

Unknown zei

Wat leuk dit te lezen over dorp Bioch. Mijn voorouders komen hier vandaan. Mijn meisjesnaam is dus Bioch. Omdat ik niet door ziekte in de gelegenheid ben om hier naar toe te gaan zou ik het leuk vinden om wat foto's te mogen zien van dit dorp ook van het kerkje daar. Is dit een R.K. kerk?
Graag een reactie zou ik blij mee zijn.

Lies zei

Beste Alma helaas houden wij deze blog niet meer bij.
Maar je kunt foto's en verhalen lezen en zien op onze website www.thechampsdm.com and op onze fb pages: https://www.facebook.com/TheChampsPicard en https://www.facebook.com/TheChampsHotel