maandag 24 augustus 2009

Mam weer thuis, geen ananassap, semester break

Gelukkig mijn moeder is weer thuis. Geen pacemaker, de specialisten vinden het nog niet nodig, lichte hersenschudding verder hebben ze niets kunnen vinden. Nog eventjes rustig aan doen mam.
Ananassap... Zoals de meeste weten hebben we hier in Dominica naast ons hotelletje een bar.
In deze bar schenken we graag van allerlei cocktails. Veel cocktails worden gemaakt met ananassap. Nou sinds ruim 4 weken is er geen pak ananassap meer te vinden op het eiland.
De 3 groothandels zitten ook zonder, helaas foutje in de bestelling. 1 groothandel is aan het wachten op hun container en de andere heeft de container al ruim 2 weken in de haven staan maar hebben even geen geld om de douane te betalen...
Na lang speuren heb ik grote veel te dure blikken ananassap gevonden, de show must go on.
Dit moment is het voor de bar hoog seizoen. Vorige week hebben de studenten hun final exams gedaan en deze week en volgende week komen er in totaal zo'n 600 nwe studenten binnen.
Dus we draaien dik overuren. Gelukkig hebben we ook extra hulp, 's ochtens heb ik nu 7 dagen in de week een ontbijthulpje die om 7:30 komt en de eieren e.d. bakt , Hans of ik serveren en maken een praatje met de gasten. (de ander mag dan een uurtje langer slapen)
Deze hulp poetst na afloop van het ontbijt de keuken en poetst de bar.
Dan hebben we Junie die de kamers poetst en Wade die voor het onderhoud en allerlei andere klusjes zorgt (deze 2 komen 5 dagen in de week)
Voor de avonden heb ik een vaste keuken hulp Clevalyn die van 5 tot 9 kookt, nu in de drukke tijd heb ik een extra afwashulpje Tricia. En in de bar hebben we nu Ike + minimaal een assistent en soms een extra persoon voor de buitenbar.
Dus Hans en ik hebben het iets rustiger maar moeten nu zorgen dat alles op rolletjes loopt.
Dus ik hang nog het meeste in de keuken om toe te zien dat de orders goed uitgeleverd worden op drukke avonden loop ik mee.
Hans doet de spelletjes en de kletspraatjes in de bar.

Ok genoeg weer even, foto's volgen nog.

Geen opmerkingen: