zaterdag 7 maart 2009

Eindelijk we zijn er weer



Lindsay, een vriendin van een 1e semestre (jaars) student die samen met Ike op de vrijdag, zaterdag en zondag bardienst draait. Hier is ze met de Superbowl aan het genieten van een tostie kaas (bikine cheese op ons menu)

Lieve mensen, no worries we leven nog en goed ook. (dat is goed te zien aan de extra kilo's die we momenteel meedragen :))Ik ga niet proberen om de laatste 3 maanden in te halen dus ben gerust. Het hotel en de bar lopen goed we zijn al redelijk bekend bij de locale bevolking. In de bar hebben we al menig feestje georganiseerd.
Met oud en nieuw (Hans zijn verjaardag) samen met Tomato Cafe (het restaurant waarvan wij enkele gerechten op onze kaart hebben staan zodat gasten dit kunnen bestellen en bij ons in de bar kunnen opeten). Was heel leuk, alleen een beetje tammer dan wij normaal voor een oud en nieuw feestje gewend zijn. Op het einde van het semestre (van de studenten) hebben we een echt groot feest gehad, op een gegeven moment hadden we ruim 70 a 80 man binnen en 50 a 60 buiten, was helemaal top, Ike en Sean achter de bar, Hans glazen en lege flesjes ophalen, Lies glazen spoelen en de centjes bijhouden. Voor 12 uur hebben we de laatste ronde moeten aankondigen omdat we geen ijs en lauw bier hadden. (lesjes voor volgend jaar) Half January (geloof ik) hebben we nog een keer een leuke omzet in de bar kunnen draaien met Super bowl, (Amerikaans voetbal) Van 's middags 2 tot 's avonds 10 a 11 uur, de hele tijd voetbal, chicken wings, hamburgers, bitterballen, frietjes en veeeeeel kubuli (lokaal bier). De meeste van jullie hebben dit op de video emailtjes kunnen zien.
We zitten nu op de vooravond van onze TEQUILA Party... YES morgen na de mini examens van de Ross studenten hopen we 20 tot 50 man naar boven te krijgen. We werken samen met Pirates onze drank leverancier. We gaan shooters, slammers en Margarita's doen en serveren daarbij tortila chips met chilibonensaus. Wij zijn er klaar voor.
Maar nu eerst nog de Dish of the Day (zondag) Salade, lokale vis in een broodkruimel korstje met frietjes en homemade cake als toetje (en dat voor 40 EC$ = ongeveer 12 Euro)
Gelukkig hebben we nog steeds veel hulp (op dit moment vooral loodgietershulp, ja Gunt, je zou nu hier moeten zijn helaas...) van Wilco
De hotel business is hartstikke leuk, we moeten hier en daar nog wel leren wat we echt zelf moeten doen en wat we kunnen uitbesteden anders zijn we 20 uur per dag aan het werk. Het allerleukste is wel het ontmoeten van iedere keer weer nieuwe gasten.
We krijgen veel ouders van studenten uit US en Canada, die zijn hier voornamelijk voor om hun zoon of dochter te bezoeken dus zijn redelijk relaxed, rond 9 uur ontbijtje (met of zonder kid) en spenderen 's avonds meestal aardig in de bar tijdens happy hour (tussen 5 en 6) dan hebben we de Duikers, meestal via Cabrits Dive, dit zijn mensen uit Amerika of Engeland zij zijn de early birds... dat wil dus ook zeggen vroeg uit de veren voor Hans en Lies, kwart over 7 breakfast!!!
Daarnaast krijgen we gasten uit het caribish gebied, veel NL uit St Maarten, uit Curacao en een familie uit Bonaire. Ook hebben we bezoek gehad uit Belgie en onze vrienden Paul en Ilse uit Parijs en op dit moment logeert Rene bij ons. (Rene is een paar maanden door het caribish gebied aan het zwerven) Deze bezoeken zijn eigenlijk het leukste, lekker in ons moertaaltje kletsen, waarom zijn wij hier maar ook wat doen zij etc. Ook is het leuk om met deze hotel gasten en avond "uit" te gaan. (ergens wat gaan drinken of eten)of lekker in onze eigen bar te hangen.
Het aangename klimaat verveelt nog steeds niet, 's ochtends korte broek, hempje en slippertjes aan en klaar, geweldig.


Ladies night met Clint als enige "locale" man.



Geen opmerkingen:

Nieuwere post Oudere post Homepage